Heupklachten

Heupklachten zijn klachten die voornamelijk bij ouderen of (fanatieke) sporters voorkomen. Soms komt het ook voor bij kinderen, hier moet je voorzichtig mee zijn omdat er mogelijk groeischijf problemen aanwezig kunnen zijn. Een juiste diagnose is erg belangrijk om een mogelijk groeischijf probleem vroegtijdig te detecteren. Binnen de praktijk hebben we op wetenschappelijk gebaseerde en betrouwbare testen die wij uitvoeren om een heupartrose te detecteren. 

Lage rug en heup?

De lage rug en de heup werken erg nauw met elkaar samen. In de orthopedie noemen ze dit Hip & Spine Dilemma. Heup en rug probleem in het Nederlands. Bij heup problemen is het sterk aanbevolen om ook de lage rug te laten beoordelen en visa versa.


Artrose/Slijtage

Een versleten heup. En dan? Fysiotherapie!

Met fysiotherapie en manuele therapie zorgen we dat uw heup ondanks de slijtage beter bewegelijk wordt. Dit betekend een beter looppatroon, minder pijn en minder stijfheid. Middels oefentherapie behoud u de heup in betere conditie. De zorg voor een versleten heup/knie is zo goed dat de zorgverzekeraar dit in het basis pakket heeft opgenomen. Dus ook als u geen aanvullende verzekering heeft krijgt u de fysiotherapie vergoed.