Schouderpijn

Schouderpijn is een vervelende blessure die bij iedereen kan ontstaan. Vaak lopen mensen hier te lang mee door zonder deskundig advies in te winnen. Dit kan resulteren in verergering van klachten. Als de klachten te lang niet zijn behandeld dan kan het voorkomen dat een operatie noodzakelijk wordt. RG Fysiotherapie heeft korte lijnen met de orthopedische chirurgen van het Deventer en Gelre ziekenhuis. Binnen de praktijk hebben wij een op maat gemaakt revalidatie programma met de nieuwste apparatuur en inzichten, zo kan de patiënt weer snel pijnvrij aan het werk en/of zijn of haar sport uitoefenen.

Complex

Schouderklachten zijn in veel gevallen erg complex. Er zijn heel veel structuren die meedoen in de schoudergordel. Om deze complexiteit goed te begrijpen is een opleiding tot manueeltherapeut in onze ogen noodzaak. In het Deventer ziekenhuis mogen vanwege deze complexiteit ook alleen manueel therapeuten toetreden tot het netwerk.


Combinatie

Schouderklachten behandelen bestaat vaak uit meerdere interventies. Een schouderklacht ontstaat doordat er vaak meerdere problemen aanwezig zijn in de schoudergordel. De manueeltherapeut doet onderzoek naar alle functies in de schoudergordel zowel spieren als gewrichten en zal hierna uitspraak doen over het te volgen behandelplan.