Nekpijn

Nekpijn komt veel voor bij volwassenen maar het valt ook op dat dit de laatste jaren toeneemt bij jongeren, 10-18 jaar. Een mogelijke oorzaak hiervoor zou de smartphone en tablet kunnen zijn. 70% van de mensen ervaart wel eens nekpijn. Van de mensen met nekpijn laat 21% werkverzuim zien.

Nekpijn

Nekpijn staat bekend om haar hardnekkigheid. Het zijn klachten die lang kunnen duren en snel kunnen terugkeren. Nekpijn gaat vaak gepaard met hoofdpijn. Veel soorten hoofdpijn kunnen wij middels de technieken die wij beheersen goed behandelen. Zo is er wetenschappelijk aangetoond dat manuele therapie in combinatie met oefentherapie effectief de (hoofd)pijn reduceert. 


Whiplash

We kennen allemaal het woord Whiplash, maar wat is dat precies. Eigenlijk is het een snelle acceleratie en deceleratie van de nek. Een goed voorbeeld is het van achter aangereden worden. Het beloop van deze klachten verschilt niet zo veel met die van de "gewone" nekpijn. Fysiotherapie laat een goede effectiviteit zien op het weer kunnen uitvoeren van activiteiten en het verminderen pijn.