Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Vanaf het jaar 2014 mag een afgestudeerde manueel therapeut de internationaal erkende titel Master of Science (MSc) voeren. Dit houdt in dat uw therapeut op universitair niveau is geschoold. Hierdoor krijgt u de best mogelijke behandeling, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, en is uw therapeut in staat om de meest recente behandelstrategie te bepalen voor de behandeling van uw klachten.


Kennis

Na de opleiding als fysiotherapeut heeft een manueel therapeut een driejarige opleiding gevolgd. Tijdens deze drie jaar wordt kennis opgedaan met betrekking tot het zo effectief mogelijk behandelen van complexe problematiek van het lichaam. Hierbij kan gedacht worden aan klachten die niet overgaan, dan wel terugkerend zijn. Een manueel therapeut beschikt over meer kennis van het menselijk lichaam dan een algemeen fysiotherapeut en is daarom beter in staat om complexe klachten te behandelen.

Kunde

De manueel therapeut heeft speciale vaardigheden die hij kan inzetten in zijn behandeling, waardoor pati├źnten vaak direct verlichting van de klachten ervaren. In veel gevallen zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om een vermindering van de klachten of zelfs helemaal geen klachten meer te ervaren.

Combinatie

De manuele therapie wordt vaak gecombineerd met andere therapie├źn ingezet. Hierbij kunt u denken aan manuele therapie in combinatie met oefeningen en/of dry needling.